Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Chrupiąca skórka

dodany przez: Marzena zimna woda więcej więcej

Usuwanie zapachu czosnku

dodany przez: Marzena wystarczy sól. więcej więcej

Swieża zielenina

dodany przez: Marzena pomocna sól i woda. więcej więcej

Chleb tostowy

dodany przez: trini6 Chleb tostowy bardzo szybko się psuje. Jeżeli nie zużyjemy całego świeżego, powkładać do woreczków i zamrozić. Nie rozmrażać przed pieczeniem. więcej więcej

Czyszczenie blach do pieczenia z rdzy

dodany przez: paula26013 Jeżeli blaszki do pieczenia ciast zardzewiały, trzeba je posypać solą kuchenną (najlepiej grubą), a po 15 minutach przetrzeć dokładnie skórką od słoniny. Następnie myjemy blaszki i dokladnie suszymy. Aby uniknąć rdzewienia blach i foremek do ciast, przed schowaniem ich można je natłuścic np. olejem. więcej więcej

Zageszczanie sosow

dodany przez: Marzena siemie lniane więcej więcej

Aby dobrze ubić śmietanę

dodany przez: aleksa6 należy ją uprzednio schłodzić,a w czasie ubijania dodamy szczyptę soli.Dobrze jest także schłodzić miskę i trzepaczkę.Nie należy nastawiać miksera nanajwyższe obroty,gdyż w ten sposób powstanie zamiast pianki masełko. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher