Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Obieranie pomidorów

dodany przez: patryshia Jeśli polejesz pomidor wrzątkiem i natychmiast ochłodzisz, bez trudu zejdzie z niego skórka. więcej więcej

Dodaj cukru do zielonego groszku

dodany przez: patryshia Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Nie mocz boczniaków

dodany przez: patryshia Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak. więcej więcej

Klarowanie galarety

dodany przez: patryshia Proces klarowania galarety można przyśpieszyć dodając oprócz białka kurzego łyżeczkę octu. więcej więcej

Łuska ryby

dodany przez: patryshia Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli pokropi się ją octem i odstawi na 10 minut. więcej więcej

Swieże cytrusy

dodany przez: Marzena podeschniete cytrusy możesz uratować. więcej więcej

Smaczna kaczka

dodany przez: Marzena Pieczona kaczka bedzie smaczniejsza więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher