Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Aby pieczeń została soczysta

dodany przez: trini6 zanim wstawi się wieprzowinę lub cielęcinę do piekarnika, najpierw włożyć mięso do wrzątku i obgotować przez kilka minut. Dzieki temu podczas pieczenia nie skurczy się i będzie bardzo soczysta więcej więcej

Aby pieczeń rzymska sie nie rozpadała

dodany przez: Marzena potrzebna mąka ziemniaczana więcej więcej

Aby pieczen nie byla sucha

dodany przez: Marzena potrzebna slonina więcej więcej

Aby pączki wchłanniały mniej tłuszczu

dodany przez: anka1984 Do ciasta dobrze jest wlać mały kieliszek spirytusu, gdyż pączki wówczas będą wchłaniały mniej tłuszczu. I będą smaczniejsze:) więcej więcej

Aby pączki nie wchłaniały nadmiernie tłuszczu,

dodany przez: aleksa6 w czasie ich smażenia należy dodać do ciasta półtorej łyżki spirytusu na kilogram mąki. więcej więcej

aby nie zalęgły się robaki

dodany przez: aleksa6 Aby w mące, kaszy, ryżu itp. przechowywanych przez dłuższy czas w naszych półkach nie zalęgły się robaki i inne paskudztwa należy włożyć do nich kilk listków laurowych. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher