Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pieczenie ciast

dodany przez: ds Jak długo i w ilu stopniach pieczemy poszczególne rodzaje ciast więcej więcej

Mięso mielone będzie delikatniejsze

dodany przez: patryshia jeśli doda się oprócz bułki i jajek odrobinę gazowanej wody mineralnej. więcej więcej

Jak przechowywać figi by nie wyschły

dodany przez: trini6 Najlepiej trzymać je w szczelnie zamykanym słoiku (typu twist) wkładając do środka skórki z cytryny. Tak przechowywane zachowają miękkość również inne suszone owoce: rodzynki, morele, daktyle więcej więcej

Zwiędła sałata

dodany przez: patryshia zwiędłe liście sałaty znów będą chrupkie, jeśli do wody, w której są myte, wsypie się łyżkę stołową cukru albo zanurzy się sałatę na 10 minut w wodzie z sokiem cytrynowym więcej więcej

Żółty ser

dodany przez: anka1984 Żółty ser przeznaczony do tarcia nie musi być wcale twardy albo wysuszony. Wystarczy tylko, że został wcześniej zamrożony. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher