Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Cytrusy

dodany przez: paula26013 Odmładzanie zeschniętych włożyć całe na pół godziny do ciepłej wody. więcej więcej

Ciasto

dodany przez: paula26013 rozwałkować cienko szczególnie gdy się lepi, położyć pod spód pergamin. ochrona przed przypaleniem pod formą rozsypać w piekarniku trochę soli. gdy nie chce odejść od formy można położyć formę na mokrej ścierce. gdy wyrosło a nie można jeszcze piec należy go przykryć zwilżonym pergaminem. więcej więcej

Chleb

dodany przez: paula26013 aby był świeży do pojemnika należy włożyć połówkę jabłka albo kilka plasterków surowego ziemniaka. świeży po zamrożeniu uzyskać to można zwilżając go przed pogrzaniem w piekarniku wodą lub wodą z mlekiem. więcej więcej

Cebula

dodany przez: paula26013 aby nie piekły oczy podczas krojenia koło miejsca pracy zapalić ogień. więcej więcej

Blanszowanie

dodany przez: paula26013 W wielu przpisach znajduję nazwę czynności, która jest dla mnie bardzo > tajemnicza, a mianowice blanszowanie. Czy moglibyście mi wyjaśnić co to > jest? Zanurzenie na chwilkę we wrzącej wodzie. Takie po naszemu sparzenie. więcej więcej

Bigos

dodany przez: paula26013 Bigos należy do tradycyjnych specjałów kuchni staropolskiej. Ma wiele wariantów, w każdej kuchni przyrządza się go nieco inaczej. Jest więc bigos myśliwski, litewski, hultajski i domowy. Najlepszy bigos powstaje z kapusty mieszanej. Jeżeli szykujemy bigos wyłącznie z kapusty słodkiej, dodajmy kwaśne jabłka. Na półtora kilograma kapusty bierzemy... więcej więcej

Bazylia w doniczce

dodany przez: paula26013 Nawozisz? Podlewasz regularnie? Kiedy posiales? Cz ma sloneczne miejsce? Moje sa juz wysokie na 30 cm i maja naprwde sporo lisci. Z tym, ze ja kupilem sadzonki u ogrodnika, ale one byly malutkie a po 3 tygodniach tak urosly. Najwazniejsze jest nawozenie jakims nawozem do roslin jadalnych. Zawsze to troche chemii, ale bez tego nie wyrosnie.... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher