|
||||
Zdejmowanie skórki z paprykidodany przez: patryshia Aby zdjąć skórkę z papryki, należy opiec ją w gorącym piekarniku, aż skórka się zmarszczy. Gdy wystygnie, łatwo ściągnąć ją nożem. więcej![]() Przygotowanie mięsa na grilldodany przez: patryshia Na ruszt nie kładziemy mięsa wyjętego prosto z lodówki. Najlepiej, by przynajmniej 15 minut przed grillowaniem poleżało na powietrzu. więcej![]() Mięso na grilla wkładamy do marynatydodany przez: patryshia Przed grillowaniem każdy rodzaj mięsa wkładamy minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc do marynaty, by skruszało i nabrało smaku. więcej![]() Akcesoria do grillowaniadodany przez: patryshia Łopatki, widelce i szczypce, koniecznie z długimi rączkami, świetnie sprawdzają się przy przewracania i zdejmowania z rusztu produktów. Dobrze mieć pod ręką grubą, ochronną rękawicę, a także pędzelek do smarowania mięs i warzyw marynatami lub oliwą. więcej![]() Przygotowanie kiełbasy na grilldodany przez: patryshia Kiełbaski przeznaczone do grillowania najpierw lekko nakłuwamy lub nacinamy, aby uniknąć "wybuchu". więcej![]() Nadmiar ciasta francuskiegododany przez: patryshia Gdy po pieczeniu zostaną nam skrawki ciasta francuskiego, można posmarować je musztardą i zawinąć w nie parówki lub farsz mięsny, posmarować żółtkiem i upiec. więcej![]() Jak wykorzystać przejrzałe pomidorydodany przez: patryshia Miękkie, przejrzałe pomidory, które trudno pokroić, można sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie zmiksować i porcjami zamrozić. Dzięki temu zimą zyskujemy wspaniały, zdrowy półprodukt do sosów, zup i innych potraw przygotowywanych z pomidorami. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|