|
||||
Masło poza lodówkądodany przez: major161 Zalewając masło przegotowaną i schłodzoną wodą ze solą więcej![]() Ziemniaki w mundurkachdodany przez: trini6 Ziemniakom można nadać ostry smak już w czasie gotowania. Do garnka z ziemniakami w mundurkach wrzuć kminek, liść laurowy i kilka goździków lub jagód jałowca. Jeśli z ostudzonych trudno schodzi skórka, obieraj je jeszcze ciepłe lub włóż na chwilę do wrzątku. więcej![]() zimny makaron i ryżdodany przez: aleksa6 Aby ogrzać zimny makaron i ryż,należy przelać go na cedzaku wrzącą wodą. więcej![]() Aby pieczeń została soczystadodany przez: trini6 zanim wstawi się wieprzowinę lub cielęcinę do piekarnika, najpierw włożyć mięso do wrzątku i obgotować przez kilka minut. Dzieki temu podczas pieczenia nie skurczy się i będzie bardzo soczysta więcej![]() Płacz przy cebulidodany przez: major161 Płacz przy cebuli Aby nie płakać przy siekaniu cebuli więcej![]() Koper w solancedodany przez: paula26013 Składniki: 0,5 kg liści kopru, 0,75 szklanki wody, 10-20 dag soli, sok z cytryny Koperek powinien być świeży o intensywnie zabarwionych liściach. Czytaj więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|