Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

ziemniaki ciemnienie

dodany przez: karoolla1987 ziemniaki więcej więcej

Masło poza lodówką

dodany przez: major161 Zalewając masło przegotowaną i schłodzoną wodą ze solą więcej więcej

Ziemniaki w mundurkach

dodany przez: trini6 Ziemniakom można nadać ostry smak już w czasie gotowania. Do garnka z ziemniakami w mundurkach wrzuć kminek, liść laurowy i kilka goździków lub jagód jałowca. Jeśli z ostudzonych trudno schodzi skórka, obieraj je jeszcze ciepłe lub włóż na chwilę do wrzątku. więcej więcej

zimny makaron i ryż

dodany przez: aleksa6 Aby ogrzać zimny makaron i ryż,należy przelać go na cedzaku wrzącą wodą. więcej więcej

Aby pieczeń została soczysta

dodany przez: trini6 zanim wstawi się wieprzowinę lub cielęcinę do piekarnika, najpierw włożyć mięso do wrzątku i obgotować przez kilka minut. Dzieki temu podczas pieczenia nie skurczy się i będzie bardzo soczysta więcej więcej

Płacz przy cebuli

dodany przez: major161 Płacz przy cebuli Aby nie płakać przy siekaniu cebuli więcej więcej

Koper w solance

dodany przez: paula26013 Składniki: 0,5 kg liści kopru, 0,75 szklanki wody, 10-20 dag soli, sok z cytryny Koperek powinien być świeży o intensywnie zabarwionych liściach. Czytaj więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher