Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Alkohol chroni przed pleśnią

dodany przez: patryshia zanim zamknie się słoik z marmoladą można nalać na wierzch trochę czystego spirytusu albo przykryć przetwór kawałkiem papieru pergaminowego nasączonego alkoholem więcej więcej

Drób z uszkodzoną skórą

dodany przez: major161 Drób z uszkodzoną skórą więcej więcej

Makowiec - aby się nie rozwarstwiał

dodany przez: patryshia Moja mama najpierw smaruje ciasto ubitym bialkiem z cukrem, a dopiero na tym rozprowadza mak. Jakos sie nie oddziela. więcej więcej

Ziemniaki do indyka

dodany przez: aleksa6 Upieczone w oleju i maśle ziemniaki będą wspaniałym dopełnieniem soczystego mięsa z indyka. więcej więcej

Szafran

dodany przez: gosik1212 Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do ryżu, ciast i zup. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. więcej więcej

Mięso indyczek

dodany przez: major161 Mięso indyczek więcej więcej

Co zrobic zeby makaron sie nie sklejal i byl jeszcze lepszy...

dodany przez: Milka Oczywiscie po pierwsze nie mozna makaronu rozgotowac (ale to chyba kazdy wie :) ). Ale jest jeszcze jedna bardzo prosta rzecz, ktora sprawia ze makaron jest jeszcze lepszy ;) więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher