|
||||
Pękający makowiecdodany przez: karoolla1987 Makowiec z ciasta drożdżowego lubi podczas pieczenia pękać, moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza a nawet jest lepszy od takiego, który nie pęknie. Jeszcze nie jadłam dobrego i nie pękniętego. Jeśli jednak chcesz aby był piękny to pamiętaj o kilku zasadach. Wszystkie produkty do ciasta muszą mieć jednakową temperaturę, mąka powinna być... więcej![]() Klarowanie galaretydodany przez: Ania K. Proces klarowania galarety można przyśpieszyć ...... więcej![]() Wyschnięte rodzynkidodany przez: karoolla1987 Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej![]() Gotowanie kukurydzydodany przez: karoolla1987 Jeśli gotując kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej![]() Zagęszczanie zup żółtkamidodany przez: karoolla1987 roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać partiami roztrzepane żółtka. Mocno zagrzać ale nie gotować. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|