|
||||
Blanszowaniedodany przez: paula26013 W wielu przpisach znajduję nazwę czynności, która jest dla mnie bardzo > tajemnicza, a mianowice blanszowanie. Czy moglibyście mi wyjaśnić co to > jest? Zanurzenie na chwilkę we wrzącej wodzie. Takie po naszemu sparzenie. więcej![]() Mięsododany przez: paula26013 przechowywanie w węglu drzewnym. W lecie mięso jest świeże przez tydzień więcej![]() Kwaszone ogórkidodany przez: paula26013 2 kg małych ogórków, pół łyżki nasion kopru lub łodyga z nasionami, 5 ząbgów czosnku, 6 dag soli ( na litr wody), listek laurowy, kilka liści z winogronlub wiśni, kilka ziaren pieprzu,kawałek korzenia chrzanu, ok. 4 szklanek wody. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|