|
||||
Zepsuta konserwadodany przez: aleksa6 Puszka z wybrzuszonym denkiem albo wieczkiem (bombaż) oznacza, że konserwa jest zepsuta, trzeba ją więc wyrzucić. Należy być ostrożnym również wtedy, gdy blacha poddaje się pod naciskiem palca, a potem natychmiast odskakuje. więcej![]() Bita śmietanadodany przez: aleksa6 Bita śmietana utrzyma się dłużej, jeśli ją ubijesz z dodatkiem cukru żelującego. więcej![]() Świeże masłododany przez: aleksa6 Masło może być długo świeże, także wtedy, gdy nie jest przechowywane w lodówce. Zagotuj wodę z solą, wystudź i zalej nią masło tak, aby było całkowicie przykryte. więcej![]() Masło jak kremdodany przez: aleksa6 Łatwiej utrzesz masło - np. przygotowując ciasto - jeśli dodasz do niego trochę mąki. więcej![]() Miękkie masłododany przez: aleksa6 Opłucz wrzątkiem miseczkę i na chwilę przykryj nią twarde, wyjęte z lodówki masło. Dzięki temu będzie się łatwo rozsmarowywać, ale nie stopi się. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|