Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Chrupiąca panierka

dodany przez: paula26013 Jeśli tuż przed zdjęciem kotleta z patelni zwiększysz na chwilę ogień to panierka będzie bardziej chrupiąca. więcej więcej

Wykwintny biszkopt

dodany przez: Marzena potrzebne wiórki kokosowe więcej więcej

Powidła czy marmolada?

dodany przez: paula26013 Jaka jest różnica między powidłami a marmoladą? Do powideł nie dodajemy cukru lub dodajemy go niewiele, to że powidła są gęste zawdzięczmy długiemu gotowaniu. Natomiast w marmoladzie ilość cukru nie powinna być mniejsza niż 1/2 masy gotowego wyrobu. Marmolada szybciej gęstnieje i jest smaczniejsza jeżeli gotujemy jednorazowo małe ilości. więcej więcej

wyschniete mięso piekarnik gazowy

dodany przez: karoolla1987 Aby pieczone mięso za bardzo nie wyschło trzeba do gazowego piekarnika włożyć płaskie naczynie z wodą. więcej więcej

Zielony groszek

dodany przez: Marzena pomoże cukier. więcej więcej

Brzoskwinia

dodany przez: Marzena pomarszczona skorka więcej więcej

Usuwanie kamienia z czajnika...

dodany przez: wiki_23 Jest wiele środków chemicznych pozwalających na usunięcie kamienia, ale może najpierw warto sięgnąć po domowe sposoby...? więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher