|
||||
Grillowaniedodany przez: trini6 W trakcie grillowania staramy się przewrócić mięso lub rybę tylko jeden raz, żeby zbierający się w środku sok i tłuszcz nie przemieszczał się zbyt często w środku mięsa. więcej![]() Gotowanie kukurydzydodany przez: trini6 Jeśli gotują kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej![]() Zagęszczanie zup śmietanądodany przez: trini6 wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. więcej![]() Zagęszczanie zup żółtkamidodany przez: trini6 roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać partiami roztrzepane żółtka. Mocno zagrzać ale nie gotować. więcej![]() Chrupiąca panierkadodany przez: trini6 Jeśli tuż przed zdjęciem kotleta z patelni zwiększysz na chwilę ogień to panierka będzie bardziej chrupiąca. więcej![]() Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołudodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|