|
||||
Jak sprawdzić czy jajko jest świeżedodany przez: trini6 Aby sprawdzić, czy jajo jest świeże, należy zanurzyć je w wodzie. Jeżeli leży na dnie naczynia - jest świeże, gdy unosi się jednym końcem do góry, ale jest jeszcze zanurzone w wodzie - było przetrzymywane przez kilka tygodni. Im wyżej unosi się w górę, tym bardziej wątpliwa jest jego świeżość, gdy wynurza się, nawet częściowo - nie nadaje się do... więcej![]() Barszcz czerwonydodany przez: trini6 Kilka kropli soku z cytryny dodane do barszczu tuż przed podaniem (gdy nie będzie już gotowany) wybitnie podnosi jego walory smakowe. więcej![]() Wydobądź smak zupy - szczyptą cukrudodany przez: trini6 Cukier stosowany w małych ilościach do potraw solonych nie słodzi, ale wysubtelnia smak potrawy, np. zupy pomidorowej, kalafiora czy brukselki. więcej![]() Pieczenie ciast kruchych i francuskichdodany przez: trini6 Przy pieczeniu ciast kruchych i francuskich nie natłuszcza się w ogóle form, wystarczy je lekko oprószyć mąką więcej![]() Piękny zapach pieczonego drobiudodany przez: trini6 Pieczony drób uzyska wspaniały aromat jeśli do wnętrza włożysz pęczek zielonej pietruszki. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|