|
||||
Szpinaku nie odgrzewaćdodany przez: patryshia ugotowanego szpinaku nie powinno się odgrzewać, ponieważ mogą się z niego wydzielić substancje szkodliwe dla zdrowia więcej![]() Koniak zamiast proszku do pieczeniadodany przez: patryshia zamiast proszku można użyć 3-4 łyżek rumu lub koniaku więcej![]() Miękki głąbdodany przez: patryshia duży, gruby głąb kalafiora (albo brokułów) szybciej zmięknie podczas gotowania, jeśli natnie się na krzyż jego koniec więcej![]() Suszone owocedodany przez: patryshia suszone owoce szybciej zmiękną podczas gotowania, jeżeli doda się do nich cukier dopiero po zagotowaniu więcej![]() Czy ciasto jest gotowe?dodany przez: patryshia wysokie ciasta, np. babki powinno się sprawdzić patyczkiem wbijając go w najgrubsze miejsce ciasta, jeśli patyczek jest suchy i nie ma na nim śladu ciasta tzn., że jest gotowe więcej![]() Świeży ananas bez żelatynydodany przez: patryshia świeży ananas i żelatyna niezbyt dobrze się łączą, ananas zawiera enzymy utrudniające tworzenie się galarety, jeśli się go jednak poddusi przez chwilę, bez trudu zwiąże się z żelatyną więcej![]() Pękające ziemniaki podczas pieczeniadodany przez: patryshia ponakłuwać wcześniej każdy ziemniak widelcem więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|