Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zbyt ostry chrzan

dodany przez: Marzena jajko lub smietanka więcej więcej

Zbyt ostra cebula

dodany przez: Marzena gdy cebula jest za ostra więcej więcej

Ząbki czosnku

dodany przez: aleksa6 Ząbki czosnku uda się łatwo rozgnieść, jeżeli je przedtem posolimy. Podobnie postępujemy tłukąc w moździerzu pieprz, kminek lub inną przyprawę. więcej więcej

Zawiesina

dodany przez: major161 Mąka mieszana z wodą nie będzie się łączyć w grudki więcej więcej

Zatkany zlewozmywak

dodany przez: Marzena pomoże soda więcej więcej

Zasmażka

dodany przez: gosik1212 łyżka masła (może być oliwa) łyżka mąki ok 200-300 ml mleka bądź wody więcej więcej

zapobieganie przypaleniu ciasta

dodany przez: karoolla1987 Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw pozwól aby ciasto wyrosło a potem je przykryj więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher