Przepisy z kategorii Sosy

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

SOS CHRZANOWY

dodany przez: isiulka szklanka majonezu, pół szklanki ¶mietany, ocet, cukier, sól do smaku Chrzan zetrzeć na tarce, dodać do majonezu, wymieszać ze ¶mietan± (gęst±). Doprawić do smaku. Podawać do jaj ugotowanych na twardo i zimnych mięs. więcej więcej

SOS CEBULOWY BIAŁY

dodany przez: isiulka 20 dag cebuli, 3 łyżki masła lub innego tłuszczu, szklanka wywaru z włoszczyzny, 3 łyżki m±ki, pół szklanki ¶mietany, cukier, sól, ziele angielskie Cebulę obrać, pokrajać i udusić na tłuszczu do miękko¶ci (nie rumienić) dodać kilka ziaren ziela angielskiego i podlewać wywarem. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito, rozprowadzić... więcej więcej

Br±zowy sos z estragonem

dodany przez: isiulka Kuchnia węgierska 3 filiżanki br±zowego sosu ocet estragonowy 20 g li¶ci estragonu 50 g masła Li¶cie estragonu umyć, drobno posiekać i tak długo gotować z octem estragonowym, aż wywar prawie się wygotuje. Wtedy dodać br±zowy sos, a przed podaniem na stół kawałki masła. więcej więcej

Sos ¶mietankowy

dodany przez: patryshia Pyszny sos. więcej więcej

Marynata z czerwonego wina

dodany przez: patryshia Do ciemnego mięsa więcej więcej

Marynata z ma¶lanki lub kwasnego mleka

dodany przez: patryshia Do mięs ciemnych więcej więcej

Marynata z białego wina

dodany przez: patryshia Do mięs. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)