Makaron po francusku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobre danie

Potrzebne składniki

• makaron świderki - 30 dag
• ser pleśniowy - 25 dag
• śmietana - 250 ml
• pieczarki - 60 dag
• mąka - 2 łyżka(i)
• masło - 40 g
• cebula - 2 szt.
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• vegeta - 1 łyżeczka(i)

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.Cebulę zeszklij na maśle,dodaj pieczarki,podduś,dopraw.Ser pokrój i dodaj do pieczarek.Podlej niewielką ilością wody i mieszaj,aż ser się rozpuści.Sos zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.Mieszaj i zagotuj.Sosem polej makaron.

Jak podawać?

makaron polany sosem.Na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher