Mus truskawkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
9 PLN
Kaloryczność:
200 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wspaniały w smaku deser

Potrzebne składniki

• truskawki - 750 g
• cytryna - 1/2 szt.
• białko z 3 jaj - 3 szt.
• twarożek - 100 g

Przydatne akcesoria

mikser,garnek, nóż

Etapy przyrządzania

1
Świeże truskawki umyć i oczyścić. Wycisnąć sok z cytryny i zmiksować go z truskawkami. Ubić białka na sztywną pianę, dodając powoli cukier. Ostrożnie wymieszać razem z twarożkiem i truskawkami.

Jak podawać?

w salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher