Wiosenne śledzie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Składniki wystarczą na ok. 5 porcji.

Potrzebne składniki

• 50 dag filetów śledziowych \" matiasy\"
• 1 pęczke rzodkiewek
• 1 pęczek rzodkiewek
• 1 cebula ze szczypiorkiem
• 1 szklnka śmietany
• pieprz, sól

Etapy przyrządzania

1
Matiasy zalać mlekiem i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień osączyć z mleka, pokroić w paski i zalać śmietaną. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę ze szczypiorkiem pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć i przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher