Kruszon z szampana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Reira
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
• Napoje
Czas przygotowania:
2 godziny
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Na specjalne okazje

Potrzebne składniki

• Białe wino - 1 butelka
• Szampan - 1 butelka
• Likier pomarańczowy (curacao) - 40 ml
• Cukier - 3-4 łyżka(i)
• Cytryny - 3 szt.
• Różowy grejpfrut - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Owoce pokroić, wrzucić do szklanego dzbanka, wlać sok wyciśnięty z 2 cytryn, zasypać cukrem, zalać likierem i odstawić na 2 godziny. Wrzucić lód, wlać szmpan i wino.

Jak podawać?

Z lodem - ilość według własnego uznania.

Uwagi

Podczas upałów należy odstawić owoce na 2 godziny do lodówki. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Reira
Reira
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher