|
|||||||||
Nalewka na czarnym bzieKrótki opis potrawy:))Potrzebne składniki 1 i 1/2 kg dojrzałych owoców czarnego bzu 1 kg cukru sok z cytryny laska cynamonu 3 goĽdziki 1/2 laski wanili 1/2 l białego wytrwanego wina 1 l spirytusu Etapy przyrządzania1
1. Owoce przebierz , umyj, os±cz na sicie. Zasyp cukrem w dużym garnku, dodaj sok wyci¶nięty z cytryny, cynamon, goĽdziki i wanilię. Dolej 2 litry wody oraz wino.
2. Postaw na ogniu, zagotuj. Po wystygnięciu przefiltruj, dodaj spirytus, wymieszaj. Przelej nalewkę do ciemnych butelek, odstaw na 2 miesi±ce w ciemne, chłodne miejsce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |