Zupa dyniowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: karoolla1987
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pychota

Potrzebne składniki

• marchewki - 3 szt.
• ziemniaki - 6 szt.
• dynia - 1 kg
• kostka warzywna - 1 kostka(i)
• koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i)
• śmietana - 2 łyżka(i)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka z około 1/2 litra wody wodą i gotujemy. Dodajemy do nich pieprz i vegetę. Dynie obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy ją do rondelka i zalewamy wodą do której dodajemy kostkę warzywną. Dynie podgrzewamy do miękkości. Następnie wywar z dynią z rondelka miksujemy w malakserze i wlewamy do gotujących się warzyw. Na końcu gotowania (kiedy ziemniaki będą już miękkie) dodajemy koncentrat i ewentualnie śmietanę. Doprawiamy do smaku wg uznania. Zupę można ugotować również bez ziemniaków i podać ją z grzankami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: karoolla1987
karoolla1987
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (76)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher