Szynka wielkanocna pod pierzynka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na Wielkanoc w sam raz i nie tylko

Potrzebne składniki

• 1 kg szynki
• słoiczek musztardy francuskiej
• jajko
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 szklanki bułki tartej
• 1/2 szklanki bulionu drobiowego
• sól, pieprz
• olej

Etapy przyrządzania

1
1. Szynkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj mięso solą, pieprzem i przekrojonym czosnkiem, przełóż do brytfanny i polej bulionem. Piecz ok. 40 min w temp. 200 stopni, co jakiś czas polewając powstającym sosem. 2. Do miseczki wbij jajko. Dodaj bułkę tartą i musztardę, wymieszaj. Dopraw masę solą i pieprzem. 3. Szynkę wyjmij z brytfanny i odstaw, by lekko przestygła. Wierzch i boki przestudzonego mięsa posmaruj olejem i przygotowaną masą musztardową. 4. Powtórnie ułóż szynkę w brytfannie i zapiekaj jeszcze 15 minut, aż skórka ( a właściwie musztardowa pierzynka) będzie rumiana.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher