Zielona sałata z tuńczykiem i awokado

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zielona sałata z tuńczykiem i awokado

Potrzebne składniki

• 1 duża główka zielonej sałaty
• 1 awokado
• 2 duze pomidory
• 1 papryka zielona lub czerwona
• 1 cebula
• 1 mała puszka tuńczyka
• 4 łyżki oliwy
• 2 lyzki octu winnego
• sól, pieprz.

Etapy przyrządzania

1
Pomidory, cebule, paprykę i awokado dokładnie myjemy. Z sałaty odrzucamy zewnętrzne liście, pozostałe dokładnie myjemy pod bieżąca woda i osuszamy. Pomidory i cebule kroimy na plasterki. Z papryki wyjmujemy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Sałatę rwiemy palcami na małe kawalki. Awokado obracamy, przecinamy wzdłuż ostrym nożem na pół, wyjmujemy pestkę, następnie kroimy na 8 części. Tuńczyka wyjmujemy z puszki, osączamy na sicie i dzielimy na mniejsze kawałki. Przygotowujemy sos: w malej miseczce dokładnie rozcieramy ocet z solą i pieprzem. Dodajemy oliwę i mieszamy. Na dużym, płaskim talerzu rozkładamy liście sałaty, pokrojone pomidory, cebule, paprykę, awokado i kawałki tuńczyka. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher