Sos korniszonowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do kaszy lub ziemniaków.

Potrzebne składniki

• 40 g smalcu lub margaryny
• 80 g cebuli
• 40 g m±ki pszennej
• 1 kostka rosołu z drobiu
• 2 szklanki wywaru z warzyw
• 4-5 korniszonów
• sól,cukier,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulę drobno posiekan± podsmażyć w tłuszczu, dodać m±kę i razem lekko zrumienić. Dodać zimny wywar kostkę rosołow±, podgotować, przetrzeć przez sito. Dodać do sosu drobno posiekane korniszony, przyprawić do smaku
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)