|
|||||||||
Sos korniszonowyKrótki opis potrawyPodawać do kaszy lub ziemniaków.Potrzebne składniki 40 g smalcu lub margaryny 80 g cebuli 40 g m±ki pszennej 1 kostka rosołu z drobiu 2 szklanki wywaru z warzyw 4-5 korniszonów sól,cukier,pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę drobno posiekan± podsmażyć w tłuszczu, dodać m±kę i razem lekko zrumienić. Dodać zimny wywar kostkę rosołow±, podgotować, przetrzeć przez sito. Dodać do sosu drobno posiekane korniszony, przyprawić do smaku
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |