|
|||||||||
Sos beszamelowyKrótki opis potrawyWy¶mienity do lazani!Potrzebne składniki 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki m±ki szklanka rosołu poł szklani ¶mietany 1-2 żółtka 2 łyżki utartego żółtego sera sól,pieprz gałka muszkatałowa Etapy przyrządzania1
M±kę przesiać przez gęste sito. Masło stopić, dodać przesian± m±kę, wymieszać, dodać, wlewaj±c powoli, zimny rosół w trakcie podgrzewania i ustawicznego mieszania trzepaczk±. Doprowadzić do wrzenia, chwilę podgrzewać do zgęstnienia, odstawić, dodać ¶mietanę wymieszan± z żółtkiem i utarty ser, wymieszać, podgrzać, ale nie zagotowywać. Przyprawić do smaku sol±, pieprzem i gałk± muszkatołow±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |