Kluski śląski z sosem pieczarkowym.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kluski śląski z sosem pieczarkowym.

Potrzebne składniki

• 1 kg ziemniaków
• 15 dag mąki ziemniaczanej
• 1 jajko
• 4 dag mąki do podsypania
• 5 dag słoniny do polania
• sól

Etapy przyrządzania

1
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę i do jeszcze ciepłych dodać jajko, wymieszać na jednolitą masę a następnie połączyć z mąką ziemniaczaną. Formować okrągłe knedle robiąc na środku małe wgłębienie. Gotować ok. 5 min. Przygotować sos pieczarkowy. Kluski wrzucać partiami na wrzącą osolona wodę zamieszać, przykryć.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher