Zupa szczawiowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa szczawiowa

Potrzebne składniki

• 25 dag kości
• 25 dag włoszczyzny
• 1 duża garść szczawiu
• 2-3 jajka
• 1/4 l śmietany
• 3 dag mąki
• przyprawa Maga, sól, zielona pietruszka

Etapy przyrządzania

1
Warzywa i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar.
2
Szczaw opłukać i pokroić, dodać do wywaru.
3
Zupę podprawić mąką rozmieszać ze śmietaną. Zagotować, doprawić solą i przyprawą do zup(Maga)
4
Do zupy dodać pokrojone jajka ugotowane na twardo i zieloną pietruszkę.
5
Można również dodać trochę masła.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher