Jajka w sosie śmietanowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jajka w sosie śmietanowym

Potrzebne składniki

• 6 jaj na twardo,
• 20 dag gęstej śmietany,
• 5 dag chrzanu startego,
• sól
• cukier
• ocet.

Etapy przyrządzania

1
Ugotować jaja na twardo.
2
Sporządzić gęsty sos: do śmietany dodać utarty chrzan, sól, ocet i cukier do smaku . Jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc jedno obok drugiego leżąco .Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi. Posypać drobno krajaną zieleniną, zwłaszcza koperkiem.Półmisek przybrać listkami sałaty i rzodkiewką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher