Sałatka z tuńczykiem

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: pcheleczka78
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka.

Potrzebne składniki

• tuńczyka z sosie własnym - 1 puszka(i)
• kukurydza - 1 puszka(i)
• ryż - 100 g
• majonez - 3 łyżka(i)
• jogurt naturalny - 1 łyżeczka(i)
• jabłko - 1 szkl.
• sól - szczypta(y)
• pieprz ziołowy - szczypta(y)
• papryka ostra - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Gotujemy woreczek ryżu w lekko osolonej wodzie, tak aby był sypki – po wystudzeniu dodajemy do reszty składników. Wyjmujemy tuńczyka z puszki i rozdrabniamy w misce widelcem, na papkę. Odcedzamy kukurydzę i dodajemy do miski. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy w misce. Przyprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu ziołowego i papryki pikantnej. Dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher