Banoffee pie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne, słodkie, bananowe.

Potrzebne składniki

• Banany - 2-3 szt.
• CIastka digestive lub inne herbatniki - 200 g
• Śmietana 30% - 200 ml
• Masło - 10 dag
• Kajmak - 1 puszka(i)
• Czkolada do posypania
• Cukier puder - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ciastka wkładamy do naczynia lub worka i odpowiednio rozkruszamy za pomocą miksera lub wałka.
2
Okruszki miksujemy z miękkim masłemaż otrzymamy &piasek&. Wylepiamy dno oraz brzegi tortownicy lub innej formy.
3
Spód wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 st. na 10-15 minut.
4
Na gotowy i wystudzony spód równomiernie rozprowadzamy kajmak. Na to pokrojone w plasterki banany.
5
Ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec dodając 1 łyżkę cukru pudru. Wyłożyć na ciasto.
6
Wierzch ozdobić czekoladą. Smacznego!

Jak podawać?

Schłodzone Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher