|
|||||||||
Zupa cebulowaKrótki opis potrawyKremowa zupa z cebuli i grzanki. Bardzo prosta i bardzo smaczna, choć wygl±dem nie zachęca;)Potrzebne składniki Cebula - 4 ¶rednie szt. Bulion drobiowy/ warzywny - 1 l M±ka pszenna - 2 łyżka(i) Pieprz i sól do smaku Oliwa - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy na oliwie aż nabierze złotego koloru. Dodać m±kę i smażyć jeszcze przez kilka minut uważaj±c aby nic się nie przypaliło.
Cebulę zalewamy rosołem i gotujemy ok.20 minut. Następnie zupę miksujemy, ewentualnie przecieramy przez sito. Na koniec doprawiamy sol± i pieprzem.
2
Kromki chleba kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzan± patelnię. Trzymamy na ogniu aż nabior± z obu stron rumianego koloru.
Grzanki można również zrobić w piekarniku. Przed pokrojeniem w kostki można posmarować je masłem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |