|
|||||||||
Tort bezowy z krówkamiKrótki opis potrawyJe¶li lubicie kruch± bezę, słodycz masy krówkowej, to ciasto będzie wam smakowało.Potrzebne składniki Białka - 3 szt. Sól - 1 szczypta(y) Cukier - 140 g Sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) M±ka ziemniaczana - 1 łyżeczka(i) Orzechy włoskie posiekane - 50 g Migdały obrane posiekane - 50 g ¦mietana kremówka 30% lub 36% - 200 ml Masa krówkowa - 200 g Cukierki Krówki - 5 szt. Przydatne akcesoriaMikser, miskiEtapy przyrządzania1
W misce ubijamy białka s sol± i cukrem na gęst±, l¶ni±c± pianę. Zmniejszaj±c obroty miksera dodajemy delikatnie wsypujemy m±kę, wlewamy sok z cytryny i dodajemy orzechy i migdały.
Gotowe.
2
Z papieru do pieczenie wycinamy koło o ¶rednicy 20-24 cm. Kładziemy na blachę do pieczenia. Na papierze rozsmarowujemy bezę. Pieczemy w 180 st przez 5 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i piec 1,5h.
3
Uwagi*Przepis ze strony Moje wypieki. *Aby beza nie była zbyt ciemna podczas pieczenia wierzch można przykryć papierem do pieczenia. *Bezę najlepiej upiec dzień wcze¶niej i zostawić do porz±dnego wysuszenia. *Je¶li czujecie tak± potrzebę do ¶mietany możecie dodać trochę ¶mietan-fixu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |