|
|||||||||
Szarlotka bez jajKrótki opis potrawyPyszna i szybka sypka szarlotka.Potrzebne składniki jabłka - 1 kg kasza manna - 1,5 szkl. m±ka pszenna - 1,5 szkl. cukier - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1 mały margaryna - 1 szt. Etapy przyrządzania1
PRZYGOTOWANIE:
sypkie kładniki mieszam w misce proporcję s± na ¶redniej wielko¶ci tortownicę. dokładnie wymieszuje je i dziele na trzy równe porcje. formę smaruję margaryn± i posypuję bułk± tart± na to wysypuje sypkie skłaniki i czę¶ć startych na tarce jarzynowej jabłek jabłka posypuje cukrem waniliowym lub cynamonem i na to tarkuję pół margaryny, następnie znowu sypkie składniki jabłka i nie daję na to margaryny tylko na jabłka sypkie składniki i dopiero tarkuje cał± margarynę dokładnie zasypuj±c ciasto i wkładam do piekarnika na ok 60 min temperatury nie podam bo mam piecyk gdzie nie ustawiam ciasto ma być zarumienione dobrze ja je uwielbiam z bit± ¶mietan± na wierzchu
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |