Szarlotka bez jaj

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Danuta
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna i szybka sypka szarlotka.

Potrzebne składniki

• jabłka - 1 kg
• kasza manna - 1,5 szkl.
• m±ka pszenna - 1,5 szkl.
• cukier - 1 szkl.
• proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 1 mały
• margaryna - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
PRZYGOTOWANIE: sypkie kładniki mieszam w misce proporcję s± na ¶redniej wielko¶ci tortownicę. dokładnie wymieszuje je i dziele na trzy równe porcje. formę smaruję margaryn± i posypuję bułk± tart± na to wysypuje sypkie skłaniki i czę¶ć startych na tarce jarzynowej jabłek jabłka posypuje cukrem waniliowym lub cynamonem i na to tarkuję pół margaryny, następnie znowu sypkie składniki jabłka i nie daję na to margaryny tylko na jabłka sypkie składniki i dopiero tarkuje cał± margarynę dokładnie zasypuj±c ciasto i wkładam do piekarnika na ok 60 min temperatury nie podam bo mam piecyk gdzie nie ustawiam ciasto ma być zarumienione dobrze ja je uwielbiam z bit± ¶mietan± na wierzchu
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Danuta
Danuta
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (1)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)