Cukinia nadziewana białym serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna cukinia któr± możemy zamienić kabaczkiem

Potrzebne składniki

• ¶rednie cukinie - 4 szt.
• ser twarogowy - 20 dag
• żółtka - 2 szt.
• starty ostry ser żółty - 5 dag
• oliwa lub olej - 1 łyżka(i)
• ¶mietana - 2-3 łyżka(i)
• migdały - 4 dag
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cukinię umyć, obrać, przekroić wzdłuż na połowy, usun±ć pestki wraz z mi±ższem, posypać przyprawami i pozostawić w lodówce na pół godziny. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć i poł±czyć ze zmielonym białym serem. Napełnić farszem połówki cukinii, polać tłuszczem i piec w piekarniku przez 20-30 minut .

Jak podawać?

Podawać z bułk± Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)