Serca w sosie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla lubiących serca

Potrzebne składniki

• serca drobiowe lub wieprzowe - 50 dag
• cebula - 1 szt.
• czosnek - 2
• smalec - 2 łyżka(i)
• liść laurowy - 1 szt.
• ziele angielskie - 2 szt.
• pieprz ziarnisty - 2 szt.
• sól - 1 szczypta(y)
• woda - 1/2 l
• przecier pomidorowy - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Serca obrać z żył i błon, dobrze wypłukać i pokrajać w grube plastry.
2
Obrać cebulę i posiekać. Cebulę przesmażyć na smalcu , włożyć serca i obsmażyć krótko na dużym ogniu ze wszystkich stron.
3
Dodać do smaku posiekany czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Podlać wodą i dusić ok. godziny na małym ogniu. Pod koniec dodać przecier pomidorowy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher