Ogórki nadziewane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ogórki najczę¶ciej jadamy w charakterze mizerii. Przecież nadaj± się również na pełne danie obiadowe je¶li nadziejemy mięsem i podamy z ryżem.

Potrzebne składniki

• ogórki - 4 szt.
• sok z cytryny
• pieczarki - 25 dag
• mięso mielone - 25 dag
• cebula - 2 szt.
• masło - 1 dag
• czosnek - 1
• natka pietruszki
• żółty ser - 25 dag
• rosół lub bulion - 1 szkl.
• sól i pieprz - do smaku

Przydatne akcesoria

naczynie żaroodporne, łyżeczka, nóż

Etapy przyrządzania

1
Ogórki obrać o przekroić wzdłuż. Łyżeczk± wyj±ć ziarenka, pokropić sokiem z cytryny, posypać sol± i pieprzem. Obrać grzyby, podzielić na kawałki, posiekać drobno cebulę, rozetrzeć z sol± z±bek czosnku. Grzyby, cebulę i czosnek dodać do mięsa, przemieszać, dodać soli i pieprzu do smaku. Nadziewać ogórki. Ułożyć w wysmarowanym Tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Je¶li pozostało mięso, układać między ogórkami. Zalać rosołem lub białym winem, formę zakryć szczelnie foli± aluminiow± i dusić w piekarniku 30 minut. Zdj±ć folię, posypać ogórki tartym serem i piec 15 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)