|
|||||||||
Bitki wołowe w sosie własnymKrótki opis potrawyBitki wołowe o cebulowym aromaciePotrzebne składniki płaty wołowe ¶redniej wielko¶ci wołowiny bez ko¶ci - 4 szt. czosnek - 2 cebula ¶rednia - 1 szt. sól, pieprz, vegeta - do smaku oliwa z oliwek - 4 łyżka(i) Przydatne akcesoriatłuczek, brytffana ¶redniej wielko¶ciEtapy przyrządzania1
Mięso umyć pod zimna wod±, rozbić na plastry o grubo¶ci ok. 30 mm, czosnek pokroić drobno, rozetrzeć z sol± na miazgę. Każdy plaster mięsa posolić, popieprzyć i wysmarować z obu stron czosnkiem. Odstawić na 2 godz. do lodówki.
2
Do ¶redniej brytfanny nalać 4 łyżki oliwy z oliwek. Tłuszcz rozgrzać. Wkładać plastry wołowiny pojedynczo i układać obok siebie. Mięso polewać cały czas przegotowana wod±. Dodać vegetę do smaku. Smażyć bitki z obu stron, aż będa miekkie. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrajan± w kr±żki - mięso zyskuje wtedy ciekawy smak i aromat.
UwagiDzięki cebuli pokrojonej w kr±żki mięso zyskuje ciekawy smaki i aromat. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |