BIAŁA FASOLA Z WĘDZONYM MIĘSEM

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kucharz-Misio
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego

Potrzebne składniki

• biała fasola - 500 g
• włoszczyzna
• tymianek - 2 gałązki
• liść laurowy - 1
• wędzona karkóą - 200 g
• marchew - 1 szt.
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 1
• smalec lub masło - 4 łyżka(i)
• czerwone wino - 1/4 l
• przecier pomidorowy - 3 łyżka(i)
• kiełbasa czosnkowa - 200 g
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• tarta bułka - 2 łyżka(i)
• oliwa - 1 łyżka(i)
• nać pietruszki - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1.). Fasolę zalać 1,5L wody i pozostawić, aby napęczniała.
2
2.). Gotować z włoszczyzną,tymiankiem i liściem laurowym 2 godziny.
3
3.). Mięso pokroić na 2-cm kawałki.
4
4.). Marchew,cebulę i czosnek obrać,pokroić w kostkę.
5
5.). Podgrzać tłuszcz, mięso usmażyć na złoty kolor, podsmażyć warzywa.
6
6.). Zdjąć z patelni.
7
7.). Wino dolać do sosu ze smażenia,wymieszać,chwilę gotować.
8
8.). Zmieszać z przecierem pomidorowym.
9
9.). Po godzinie dodać do gotującej się fasoli sos i mięso.
10
10.). Warzywa i pokrojoną w plasterki kiełbasę dodać po 30 minutach.
11
11.). Tartą bułkę zrumienić na oleju, dodać natkę.
12
12.).Warzywa wyjąć.
13
13.). Doprawić do smaku.
14
14.). Każdą porcję posypać tartą bułką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher