Sałatka z fetą i tuńczykiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Malina
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka zamiast schabowego;)

Potrzebne składniki

• Kapusta pekińska - 6 liści
• Feta - 1 op.
• Makaron - 250 g
• Tuńczyk w oleju - 1 puszka

Etapy przyrządzania

1
Nastawiamy wodę na makaron (nie solimy!!). Gdy woda zagotuje się, wsypujemy makaron (rurki, świderki). Gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Liście sałaty myjemy, osuszamy i kroimy w drobne paski. Fetę kroimy w kostkę. Do dużej miski wrzucamy makaron i pozostałe składniki, dodajemy tuńczyka, mieszamy i gotowe. Sałatka jest syta, więc można ja potraktować jako danie obiadowe.

Uwagi

Makaron powinien być al dente. Ponieważ feta oraz tuńczyk są słone, nie używamy soli podczas gotowania makaronu. Sama sałatka ma zrównoważony smak. Sałatkę można urozmaicić dodając jajko na twardo lub kukurydzę. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher