Ziemniaczki II

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smakowite kulki dla łakomczuchów.

Potrzebne składniki

• Biszkopty jasny i ciemny - po 1 szt.
• Rodzynki, orzechy - 1
• Dżem wiśniowy lub powidło śliwkowe - 1 słoiczek
• Kokos - duża paczka

Etapy przyrządzania

1
Biszkopty kruszymy, dodajemy pokrojone rodzynki (wcześniej trzeba je przelać wrzątkiem) i drobno pokrojone orzechy. Moża też garść orzechów zmielić, a drugą garść drobno posiekać. Wszystko razem mieszamy dodając po łyżce dżemu aż składniki ładnie się połączą. Z gotowej masy formujemy kuleczki i obtaczamy w kokosie.

Uwagi

Podane proporcje są przykładowe, bo to ile czego dodamy zależy tylko od nas. Do ciasteczek można użyć gotowych biszkoptów lub upiec samemu. Zamiast zwykłego ciemnego biszkopta z kakao polecam upiec tradycyjnego murzynka. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher