jabłka w śmietankowo-kakaowej pierzynce

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: _shakira_
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

słodka przegryzka łatwa w przygotowaniu.

Potrzebne składniki

• duże jabłka - 2 szt.
• bita śmietana
• cukier waniliowy - 1 op.
• cukier - ok 3 łyżeczka(i)
• cynamon - ok 3 łyżka(i)
• miód - ok 2 łyżka(i)
• kakao

Etapy przyrządzania

1
Jabłka pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z miodem, cukrem waniliowym, cukrem, cynamonem. Nierówno (jakby w kołderkę) rozłożyć ją na dużym płaskim talerzu, ułożyć na niej jabłka. Smacznego!!!

Jak podawać?

na dużym płaskim talerzu, pokrytym śmietaną z jabłkami ułożonymi "jak na pierzynce

Uwagi

najlepiej podawać lekko schłodzone Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher