Sałatka z porów i bakalii

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne połączenie suszonych owoców i pora

Potrzebne składniki

• Pory (średnie) - 2 szt.
• Suszona morela - 10 szt.
• Suszona gruszka - 6 (w zależności od w szt.
• Rodzynki złote - 1
• Śmietana kwaśna - 2-3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pory oczyścić, pokroic w krążki i sparzyć.
2
Suszone owoce przelewamy wrzątkiem (morele i gruszki) , po czym należy je pokroić w kostkę, rodzynki zostawiamy w sowjej postaci. Wrzucamy do miski z porem.
3
Sałatkę kończymy dodając kwaśną śmietanę. Wszystko razem mieszamy i mamy prosty i smaczny dodatek do obiadu.

Jak podawać?

Do dań mięsnych. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher