Biszkopt z kremem ananasowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

po prostu delicje!!

Potrzebne składniki

• 3 jajka
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• pół łyżeczki octu
• 2 czubate łyżki mąki krupczatki
• 2 płaskie łyżki cukru
• krem:
• puszka ananasów
• galaretka ananasowa lub agrestowa
• budyń waniliowy
• kostka margaryny

Etapy przyrządzania

1
Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać proszek i ocet. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Wymieszać delikatnie z żółtkami, a następnie z mąką.
2
Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką blaszkę. Upiec w temp. ok. 180 stopni przez ok. 25min.
3
Do soku ananasowego dolać wody do 1/2l. Odlać 1/2 szklanki i rozrobić w niej budyń.
4
Resztę soku zagotować i wlać budyń. Po chwili zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dobrze wymieszać.
5
Po paru minutach do budyniu wkroić margarynę i zmiksować. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć biszkopt. Posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher