Kotleciki drobiowe w grzankach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kotlety w grzankowej panierce

Potrzebne składniki

• 50 dag mięsa z piersi kurczaka ( może być też z indyka albo ineego mięsa, np. cielęciny)
• 1 czerstwa bułka
• jajko
• 2 łyżki mleka
• 3 łyżki oleju
• pieprz mielony
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać, starannie osuszyć, pokroić na 4 porcje, lekko rozbić dłonią, dodać soli i pieprzu odstawić w chłodne miejsce.
2
Z bułki skroić skórkę, pokroić na małą kostkę wrzucić na patelnię, lekko zrumienić bez tłuszczu.
3
Jajko roztrzepać z mlekiem, dać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie obtoczyć kotlety. Posypać je ostudzonymi grzankami, docisnąć dłonią do mięsa.
4
Na patelni rozgrzać olej, położyć kotlety, usmażyć, a kiedy grzanki nie będą odpadać, zmniejszyć ogień i podgrzewać do momentu, kiedy mięso będzie usmażone.
5
Zdjąć z patelni, podawać z surówkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher