Rumowy biszkopt

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

do ciast z alkoholem lub z bakaliami

Potrzebne składniki

• 20 dag mąki
• 20 dag cukru pudru
• 3 jajka
• 160 ml rumu
• 3 łyżki mleka
• esencja waniliowa
• łyżka masła
• szczypta soli

Etapy przyrządzania

1
Ubić żółka z cukrem pudrem. Wymieszać z mlekiem, mąką, rumem i esencją. Z białek i szczypty soli ubić pianę. Połączyć z masą żółtkową. Przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher