Jagodowy biszkopcik

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

jako spód do tortów owocowych lub po prostu jako deser

Potrzebne składniki

• 5 jajek
• 1,5 szklanki cukru
• 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
• 1 i 1/4 szkalnki mąki ziemniaczanej
• stopiona margaryna
• łyżeczka proszku do pieczenia
• cukier waniliowy
• 3 szklanki jagód

Etapy przyrządzania

1
Z białek ubić pianę. Ubijając mikserem, dodać kolejno resztę składników. Przelać do formy. Umyć i odsączyć jagody, ułożyć je na wierzchu ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher