Twarożek wiosenny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
160 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

idealny na śniadanie

Potrzebne składniki

• 400 g białego sera
• 100 ml śmietany 18%
• pęczek rzodkiewek
• mały ogórek
• po pół pęczka koperku i szczypiorku
• łyżeczka rzeżuchy
• biały pieprz, sól

Etapy przyrządzania

1
Ser rozetrzeć. Umyte rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Ogórek obrać, pokroić w pólplastry. Zieleninę opłukać, osuszyć, posiekać. Do twarogu dodać rzodkiewki, ogórek, śmietanę, połowę zieleniny i sól z pieprzem.
2
Wymieszać, przełożyć do salaterki, udekorować pozostałą zieleniną i zaraz podawać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher