Pieczone ziemniaki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
90 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Do potraw mięsnych, drobiowych i ryb pieczonych lub duszonych.

Potrzebne składniki

• 60 dag ziemniaków
• szczypta soli

Przydatne akcesoria

blaszka do pieczenia, nóż

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki umyć, obrać i opłukać. Każdy nadkroić 4-krotnie, ułożyć na blaszce i osolić.
2
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić na złoty kolor. Zmniejszyć dopływ ciepła i dopiec. Wyłożyć na półmisek. Idealne do dań mięsnych. :P

Uwagi

Zależnie od upodobań można dodać do smaku więcej soli zaraz przed pieczeniem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher